Invitation to the press

On wednesday ESA/ESTEC issued an invitation to the press to be present next wednesday when I will visit ESTEC. Servé who teaches astronomy on wednesday evening to some members of the astronomy club Galileo Zuid-Limburg sent me the invitation. He sometimes writes articles for Dagblad De Limburger. He is really excited that I won. I got an applaus upon entering the room where the astronomy course was held. I will present my experiences to the astronomy club later this year. And he asked the paper to write an article about this. I’m very curious which press will be there next wednesday.

More people at work get to know what happened and I will probably present my experience to some departments.

This is the invitation in Dutch:

 

PERSUITNODIGING

Nederlandse wint spectaculaire paraboolvlucht in prijsvraag ruimtevaartfilm After Earth – Briefing en prijsuitreiking bij ruimtevaartcentrum ESTEC in Noordwijk

De Nederlandse Linda Lemmens is de gelukkige winnaar geworden van een prijsvraag die de Europese ruimtevaartorganisatie ESA uitschreef in samenwerking met Sony Pictures. Linda Lemmens zal op 25 oktober aanstaande op een geheel verzorgde trip naar Bordeaux in Frankrijk     gaan voor een spectaculaire parabolische vlucht aan boord van het Zero-G vliegtuig van Novespace.

Op 25 september krijgt Linda Lemmens een uitgebreide briefing over de paraboolvlucht die ze gaat maken door twee     experts van ESA bij ESTEC in Noordwijk. Ook vindt op deze ochtend de officiële prijsuitreiking plaats. Graag nodigen wij u uit om aanwezig te zijn bij de briefing en prijsuitreiking. Uiteraard zijn er interviewmogelijkheden en fotomomenten: ingrediënten voor een mooi artikel of RTV-item.

Afgelopen juni ging de film After Earth in Nederland in première. In deze blockbuster van Sony Pictures zit het hoofdpersonage, Will Smith, vast in de toekomst. De aarde is sterk vervuild en haast onbewoonbaar geworden. Een behoorlijk alarmerend toekomstbeeld. ESA deelt de bezorgdheid over de toekomst van de aarde die van de film After Earth uitgaat en startte en samenwerking met Sony.

Onderdeel van de samenwerking tussen ESA en Sony was een Europese prijsvraag met als hoofdprijs een geheel verzorgde vlucht met een Zero-G vliegtuig van Novespace. Door gewichtloosheid te ervaren komt de ruimte heel dichtbij. Vanuit heel Europa ontving ESA     inzendingen voor de prijsvraag. 2131 personen deden mee waarvan slechts 1298 alle multiple choice vragen goed hadden. Uit de correcte inzendingen heeft ESA de prijswinnaar getrokken.

Het European Space Research and Technology Centre (ESTEC) is het technische hart van de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA. De European Space Agency (ESA) is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van ruimtevaart in Europa. Daarnaast zorgt ESA ervoor dat via ruimtevaart nieuwe diensten en producten beschikbaar komen voor de inwoners van Europa. ESA heeft 20 lidstaten. Door de -financiële en intellectuele – krachten van de lidstaten te bundelen, kan Europa ruimtevaartprogramma’s en activiteiten uitvoeren waartoe de lidstaten     afzonderlijk niet in staat zouden zijn. De programma’s van ESA zijn erop gericht meer te weten te komen over de aarde, de ruimte eromheen, het zonnestelsel en het heelal. Daarnaast ontwikkelt ESA technologieën en diensten die gebruik maken van satellieten, en bevordert ze de     concurrentiepositie van de Europese industrie. ESA werkt nauw samen met ruimtevaartorganisaties buiten Europa, zodat veel van de wetenschappelijke vooruitgang ten bate kan komen aan de hele wereld.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s